GROWN ALCHEMIST

GROWN ALCHEMIST

image
Vandaag review ik een aantal producten van het merk Grown Alchemist. Grown Alchemist is Australisch en 100% bio organic. Dagelijse verzorging zonder synthetische stoffen en conserveringsmiddelen.

Op de verpakking is duidelijk te zien dat de producten vrij zijn van: Lauryl Sulphate, Glycolics, Petrochemicals, Artificial fragrance, Animal derivatives, Synthetic colours, Silicones en Parabenes.

Ik ben altijd op zoek naar organische merken. De verpakking, de ingrediënten, de geuren…
Organische merken zijn vaak heel ‘clean’ en dat trekt mij enorm aan. Grown Alchemist maakt verpakkingen van gerecycled materiaal en gebruikt donker glas om de anti-oxidanten te beschermen tegen de invloed van licht.

image
De amenity kit van Grown Alchemist bestaat uit:
Vanilla & Orange peel handcream (20ml)
Camelia & Geranium hydrating cream (12ml)
Watermelon en Vanilla lip balm (12ml).
image

1. CAMELIA & GERANIUM HYDRATING CREAM


Deze dagcreme laat geen vettig laagje achter en is ook niet bepaald vettig te noemen. Hij smeert heel makkelijk en hydrateert direct. De Camelia & Geranium hydrating cream bevat theunisbloem olie, jojoba olie, amandel olie, rozenbottel olie en macademia olie. Ondanks de oliën blijft het goed zitten onder make-up.Ik ruik duidelijk de geur van geranium maar ik ervaar het niet als storend.Ik kan mij wel goed voorstellen dat niet iedereen weg is van de geur.Goed masseren op het gezicht en de nek voor de beste resultaten.

2. THE WATERMELON AND VANILLA LIPBALM


Deze lippenbalsem is vergelijkbaar met een transparante gel. Hij is niet vettig en de consistentie is wat meer aan de waterige kant, hij laat een behoorlijke glans achter, misschien is het iets te vettig. Het is mij wel opgevallen dat er niet echt sprake is van een ‘ long lasting’ formule. Ik moet blijven smeren en dat is wel een minpuntje. Ik ben vaak volle en zeer vettige lippen balsems gewend dus ik moet hier nog wel even aan wennen. Over de geur valt weinig te zeggen deze lippen balsem ruikt echt naar watermeloen en doet mij denken aan een watermeloen lolly. Ik moet er nog even bij vermelden dat er geen petrolium in zit, een enorme pluspunt! Update: Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van de lippenbalsem, mijn lippen worden  er niet zacht van en ik moet steeds vaker smeren voor het gewenste effect.

3. VANILLA & ORANGE PEEL HAND CREAM

 

De Vanilla & Orange peel hand cream is een fijne handcreme, hij is licht maar toch maar toch voedend. De structuur is makkelijk smeerbaar en plakt niet. Deze handcreme ruikt voornamelijk naar sinaasappel.

Grown Alchemist is onder andere verkrijgbaar bij www.feelunique.com (gratis verzenden vanaf €15) en Skins Cosmetics (alleen online verkrijgbaar).

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *