LA MER SPF 50 PROTECTING FLUID

LA MER SPF 50 PROTECTING FLUID

Waarom moeten we eigenlijk Sunblock gebruiken? Helaas is die heerlijke warme zon waar we altijd zo heftig naar verlangen (ik in iedergeval wel) niet helemaal goed voor de huid. We danken hem voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, maar we vervloeken hem tegelijkertijd vanwege zijn negatieve werking op onze huid. De zon is volgens dokter Jetske Ultee verantwoordelijk voor 90% van de huidveroudering. Zonder de zon geen rimpels! Om huidveroudering zo goed mogelijk tegen te gaan is het belangrijk dat je huid dagelijks beschermt wordt met een zonnefactor. Maar hoe vind je de juiste zonnefactor? Na een lange zoektocht ben ik uitgekomen bij La Mer spf 50 protecting fluid.

image

Een zonnefactor moet als allereerst voldoende bescherming bieden. Per SPF kun je met een normale huid ongeveer 10 tot 20 minuten zonnen. Bij een SPF van 15 kan iemand die na 10-20 minuten nog geen last heeft van verbranding dus minimaal 150 minuten zonnen zonder zich te verbranden. Een veel gemaakte denkfout is dat een SPF 15 bijvoorbeeld 2x zo sterk zou zijn als een SPF 8, dit is niet waar!Een SPF 15 houdt 93.3% van de zonnestralen tegen, SPF 30 houdt 96,7% tegen en SPF 50 maar 1,3% meer namelijk 98%.

image

Ik heb nu gekozen voor La Mer protecting fluid SPF 50 maar ik ben ook bekend met de protecting fluid SPF 30 van La Mer, het veschil zit alleen in de dikte van het product. De SPF 50 is wat dikker dan de SPF 30. Ik heb veel zonnebescherming uitgeprobeerd maar vaak zonder succes. Ik liep vaak tegen de ‘white cast’ aan. Zo’n witte laag wordt vaak veroorzaakt door titanium dioxide en/of zink. Om een white cast te voorkomen mengen veel van jullie misschien de sunblock met een BB cream of foundation maar ik zou dat niet aanraden. Zonnebescherming wordt vaak in zijn puurste vorm getest dus we weten niet wat het effect is als het gemengd wordt.  De protecting fluid van La Mer laat geen white cast achter. De fluide oogt  in beginsel wat groenig maar het versmelt zich mooi met de huid.

La Mer claimt dat het pigmentatie helpt te voorkomen, lichtgewicht vloeibaar is en vooral hydraterend. Ik moet toegeven dat dit ook daadwerkelijk klopt. Ik vind de zonnebescherming van La Mer een van de fijnste die er bestaat en het is de prijs dan ook dubbel en dwars waard.

Pros:

– Laat geen witte laag achter

– Heeft een primer effect omdat het mooi blijft zitten onder je make-up

– Hydraterend

– Ruikt lekker

– Gaat best lang mee

– Bevat de “Miracle Broth”

Cons:

– De prijs

 

Prijs SPF 30 € 77 voor 40 ml

Prijs SPF 50 € 80 voor 50 ml

Cijfer: 9

1 Comment

  1. Hi Priscilla,

    We hebben dezelfde smaak qua merken en producten, heel leuk om te zien! Je site is heel mooi en je foto’s ook!

    x Melvin

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *