YSL TOUCHE ECLAT

YSL TOUCHE ECLAT

Touche Eclat

De ‘pen’ der pennen! De gouden pen die elke visagist in zijn make-up kit heeft liggen. De Touche Eclat van Yves Saint Laurent is een beauty-icoon en volgens velen “onmisbaar”. Ik gebruik de Touche Eclat niet als concealer maar wel als een highlighter. Door de Touche Eclat aan te brengen over mijn concealer krijg ik een frissere blik. Ik vind de Touche Eclat totaal niet geschikt als concealer gezien de dekking vrij ‘sheer’ is. Een concealer moet rust geven onder het oog, als je daarna nog de behoefte hebt om de schaduwen onder het oog te vervagen raad ik je de Touche Eclat aan. Lichtweerkaatsende deeltjes zorgen ervoor dat de donkere schaduwen onder de ogen verlicht worden, je brengt als het ware vloeibare licht aan op de plekken die wat oplichting kunnen gebruiken.

Maar hoe gebruik je nou de Touche Eclat?

Wayne Goss is mijn favoriete mannelijke make-up artist! Deze man is briljant. Hij heeft bijna alles uitgetest en legt ook heel duidelijk uit hoe je een product kunt gebruiken. Zijn Youtube kanaal (gossmakeupartist) heeft ontzettend veel abonnees en ik ben daar een van.

Volgens Wayne kun je de Touche Eclat op de volgende plekken aanbrengen:
-Op de neusbrug, in een rechte lijn naar beneden;
-In je ooghoeken en op de donkerste gedeelten onder het oog;
-Tussen de wenkbrauwen, richting je voorhoofd;
-Onder je wenkbrauwstaart;
-Rondom je lippen (mondhoeken, cupidoboog), nadat je lippenstift hebt opgebracht;
-Op de neus lippen plooi, om het minder diep te laten lijken;
-Op de neusvleugels.

Kijk zelf even snel naar het filmpje en laat de master himself je vertellen hoe je volgens hem de Touche Eclat moet gebruiken.

Ik hoef je niet meer te vertellen dat de Touche Eclat voor mij een HG product is geworden. Ik ben zeer tevreden over dit product. Het kruipt niet in de lijntjes en droogt mat op. Ik weet dat de Touche Eclat veel wordt nagemaakt en dat er meerdere merken zijn met zo’n soort stift, maar voor mij blijft de originele de allerbeste.

De prijs is €37,95 voor 2,5ml

image

image

2 Comments

 1. Ben benieuwd! Ik ga het denk ik ook uitproberen! Weet je toevallig waar ik producten van NARS kan bestellen? De producten op de eu site zijn steeds ” currently unavailable” !

  Reply
  • Hi Sabine,

   check Sephora.com & Ebay. De touche eclat is zeker wordt it maar laat je wel goed adviseren

   Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *