Back to school trends

 Jawel het is weer september! Oftewel terug naar school! Maar wat trek je je kinderen aan de aankomende schoolperiode? Deze blog bespreekt de laatste trends als het gaat om kinderkleding!

Trends

De trends van 2021 worden vooral gekenmerkt door aarde en neutrale tinten. Neutrale tinten zijn tijdloos en kunnen eindeloos met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor hoef je minder lang na te denken over de combinatie die je maakt tijdens het uitzoeken van de kleding van je kinderen. Ook hoef je minder kleding te kopen, alles past immers bij elkaar. Dit heet ook wel een “capsule wardrope”.

Capsule wardrope

Een capsule wardrope is een wardrope die bestaat uit weinig kleding, meestal 10 kledingstukken inclusief

accessoires. Het is de bedoeling dat deze wardrope het leven vereenvoudigen. Je hebt minder om van te kiezen en dus wordt de keuze sneller gemaakt.

Ook zullen je kinderen er vaak modieuzer uitzien aangezien de kledingstukke

n die ze hebben erg voorzichtig zijn geselecteerd. Je houdt enkel de dingen die je kinderen goed passen.

Wel is het van belang dat de kleding die je koopt dan ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is, hierdoor blijven de kleren langer mooi. Kindermerkkleding blijft vaak langer mooi dan bijvoorbeeld kleding van de action. De merkkleding is dan wel duurder maar zal uiteindelijk langer mee gaan en dus de goedkopere optie zijn op de lange termijn.

Kortom hou het dit jaar neutraal en simpel! Het scheelt tijd, geld en stress! Je kinderen kunnen zich (bijna) zelf aankleden zonder dat je bang hoef te zijn dat de kleuren vloeken met elkaar.