3 tips voor multifunctionele meubels

Heb je een kleine woning, maar wil je deze graag wel zo functioneel en ruimtelijk mogelijk indelen? Dan is het zeker de moeite om eens naar multifunctionele meubels te kijken. Deze meubels zorgen ervoor dat je de ruimte zo optimaal mogelijk kunt gebruiken én er mooi uit blijft zien.

Het is misschien niet direct multifunctioneel, maar wanneer je gaat voor een praktische woning, dan zijn wielen onder je meubels een echte aanrader. Meubels met wielen kun je namelijk gemakkelijk verplaatsen en omzetten, waardoor je snel je ruimte om kunt bouwen naar een ruimte met een andere functie. Wij WielenOutlet koop je meubelwielen geschikt voor alle soorten meubels.

Slaapbank

De slaapbank is een bekend product dat door velen gebruikt wordt. Heb je een kleine ruimte in je woning die je gebruikt, maar die je ook in wilt kunnen zetten als logeerplek? Dan is een slaapbank een goede optie. Overdag kun je de ruimte dan gebruiken als plek om te ontspannen, als kantoor, of zelfs als sportruimte en ‘s avonds kan hier dan nog iemand overnachten. 

Koffietafel met opslag

Je ziet ze steeds vaker; van die oude, leren, houten of stalen kisten als koffietafel. Deze kisten vormen een prachtige koffietafel. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg praktisch, want ze vormen een extra opslagplaats. Zo kun je hier bijvoorbeeld het speelgoed van je kindje in bewaren, maar ook bijvoorbeeld magazines, of kussens voor de bank. 

Bed met opslag

Een multifunctionele meubel is erg handig, vaak zijn meubels multifunctioneel wanneer je er op de een of andere manier spullen in op kunt slaan. Niet zo gek, want in een kleine woning is opslagruimte schaars en kun je het beste iedere mogelijkheid om spullen op te slaan aangrijpen. Je bed is ook zo’n plek waar je veel spullen onder kwijt kunt. Heb je geen plek voor een kledingkast, of maar voor een kleine kledingkast? Plaats dan de kasten onder je bed. Leg bijvoorbeeld je sokken en ondergoed in de lades van je bedkast. Wanneer je alleen wat kleren op kunt hangen, kun je ook je overige kleding in je bed opslaan. Ook beddengoed en dergelijke past makkelijk onder je bed.