Drie leuke activiteiten voor jou en je baby

Tijdens de eerste jaren van jouw baby moet je aan veel dingen denken, zoals een voedingsschema en babyactiviteiten. Het blijft elke keer een uitdaging: waar ga je de baby nu weer mee vermaken. Koop daarom de leukste babygadgets bij Jansen Enterprises.

Zwemmen

Water vinden de meeste baby’s lekker. Houd jouw baby van water, dan is het een leuk idee om samen naar een zwembad te gaan. Let wel op dat jouw baby niet te lang in het water zit, want baby’tjes kunnen hun temperatuur nog niet zo goed regelen. Door te veel prikkels worden ze ook snel moe, dus een half uurtje zwemmen is lang zat voor de baby. De temperatuur van het water moet minimaal dertig graden zijn, is het kouder dan dertig graden dan kan jouw baby onderkoeld raken. Dus ga je zwemmen met je baby, let dan wel op hoe lang hij of zij mag zwemmen en wat de watertemperatuur is. Voor waterpret hoef je niet per se naar het zwembad, want je kan ook je eigen badkamer gebruiken. Ga je jouw eigen badkamer gebruiken, dan zou je eventueel wat badschuim kunnen gebruiken voor wat extra speelplezier.

Vingerverven

Ben je zelf ook graag aan het kliederen, dan is dit echt iets voor jou en je baby. Let er wel op dat je kinderverf gebruikt. Wordt er gemorst op jouw goede spullen dat is geen probleem, je wast het er zo uit. Kinderverf krijg je er ook makkelijk uit. tijdens het spelen met verf ziet jouw baby ook dat er andere kleuren ontstaan wanneer je kleuren met elkaar mengt. Leg wat verf op een papiertje en laat het uitsmeren over aan je kind. Vind je al dat geklieder met verf niks dan kan je ook een hersluitbaar zakje pakken en daar de verf in doen. Dit scheelt een hoop opruim werk en je baby kan alsnog spelen met verf.  

Wandelen

Wandelen met je baby is goed voor jezelf en voor de baby. Baby’s worden dan meestal moe. Door een rondje te lopen, komt je kind ook makkelijker in slaap. Baby’s hebben in het algemeen nog veel slaap nodig en doen veel dutjes verspreid over de dag. Door de dutjes kan de baby groeien en kunnen de hersenen zich ontwikkelen. Even slapen geeft de baby ook weer energie. Naarmate het kind ouder wordt, heeft het ook minder slaap nodig.